Ons concept

Restaurant gespecialiseerd in het beroemde Canadese gerecht "Poutine"

Poutine is het populairste en meest iconische fastfoodgerecht van Quebec. Daarom moest een vrouw uit Quebec het eerste restaurant in Brussel openen dat volledig gewijd is aan Poutine. Authenticiteit gegarandeerd tot en met de skouik van de kaas.

Ze praten over ons

Ons verhaal

In Charny's snackbar, kende iedereen Ti-Bi! Ti-Bi was mijn grootvader, hij was het die met mij de passie deelde van de Poutine met zijn smeltende kaas in korrel en zijn knapperige frieten gebruind door een fluweelzachte en smakelijke saus.

Toen ik in België aankwam, heb ik alles geprobeerd om de smaak van mijn kindertijd terug te vinden. De saus, ik heb altijd het geheim gekend, de Belgische frieten zouden het werk doen, maar toen het op de kaas aankwam werd het een echte zoektocht. Geraspte kaas: te veel filamenten, mozzarella: te veel water, halloumi: te zout! Ik had de graankaas nodig die alleen bestaat in de mooie provincie die de Poutine maakt! Uiteindelijk was het in Herve dat ik mijn geluk vond! Een kleine ambachtelijke kaasmakerij heeft zich bereid verklaard kaas te maken die "skouik", de enige, de echte, speciaal voor Ti-Bi.